6 Apr 2008

BERAKHIRANYA SEBUAH PERJUANGAN

2 Comments

Assalaamualaikum....

ana sbnrnya nk bercerita tntg ape yg berlaku kpd team choral speaking smih pd hari sabtu...buat pengetahuan sume team skolah kite kalah...de tk bgtau kite no. berapa...kite dah cube yg tbaik tapi hanya itu yg mmpu kami lakukan...sorilah kpd semua...kite pergi seramai 30 org dan 4 guru...

sabtu 5.4.08
kite bertolak dr skolah lebih kurang pukul 8 pagi....smpi sana kol 10 pagi..dlm perjlnan kite org tgk cite dunia baru the movie & kala mlm bln mngambang...smpi je kat yayasan saad kite dsambut oleh beberapa pelajar skolah tu....kite dbawa ke dewan tmpat ptandingan berlangsung.. pastu kite try naik pentas dan turun pentas...pastu mcm ade problem sket dgn cara kite naik pentas jadi kite dbawa ke sbuah bilik mcm music class....pastu kite bincang cam mane nak naik sbb kalo kite ikut cara tadi mungkin ade org akan jatuh...hehe..

PERTANDINGAN BERMULA....
seram sey!!itula yg kami rasa kan...(ye ke?ke ana sorg je yg rase cam tu?)kite spatutnye kene perform 5th tapi ade 1 skola ni de tk dtg jadi kite perform 4th lah...ade 8 skola yg bertanding...skola pertama skola ape entah yg perform...pastu yayasan saad agaknye...skola ketiga da perform...kite sume da ready kat tepi..pengacara tu kata next performance bertajuk bla bla bla...kite pon terkejut kerana tajuk kite mum n dad pastu de ckp tajuk lain kn..skali de naik pastu de ckp sori..rupe2 nye tu tajuk skola yg tk de tu....pastu baru la de ckp tajuk mum n dad..

KETIKA PERFORMANCE
ape yg drancang dlm kelas tadi bjln lancar..sume dah naik....baru berapa baris kite ckp ana terdgr ade org menjerit BORINGGG!!!hati ana rase sgt marah...ana pon agak terganggu sikit...tapi lama2 da tkde pape da...
sume nye bjln lancar...alhamdulillah..cume ade sikit2 salah gaya...pastu dah habis ana tanye org lain dgr tak ade org kate boring tadi?pastu sume yg ana tanye kate dgr...ana pon redho...

-THE RESULT-
sblom result keluar kiteorg tgk performance dari bdk2 kolej yayasan saad...diorang joget2...pastu diumumkan result de...mula2 kite dpt sijil...pastu de umumkan tmpt satu smpi tiga...
1-yayasan saad 2-tk tahu 3-tk tahu (sorilah...)

AFTER RESULTS...
pastu kite sume dijemput mkn dikantin...ade air-con..mkn nasi ayam dgn apple dgn air mineral dlm botol yg sgt ssh utk dibuke penutupnye...haha..kemudian kite sempat bergambar beramai-ramai..pastu pegi shopping di tmpt yg 'best' dan pulang ke skolah... balik skola dah tkde org da...sume da blik kg..

itu shjlah yg ana nk smpikan...walaupon klh kite kene tetap igt tujuan kite adela utk berdakwah...ana bg pihak team choral speaking smih minta maaf kalo kami menghampakan harapan anda..
sekian assalaamualaikom....

2 suara[²]:

najihahmn 7 April 2008 at 09:15

alhamdulillah...
yang penting, kita dah berusaha...
ingatlah bahawa
Allah menilai banyak mana usaha kita
bukan hebat mana keputusan kita...
wallahua'lam..

alifah 8 April 2008 at 19:00

yes...setuju dengan najihah.
inna Allah ma'a na