26 Sep 2009

di detik2 akhir

0 Comments

salam ~! (senyum :D)

kepada suma.. f3.. dari Smih , atau dari batu pahat, atau mana2lah..

kita nak PMR .. sume tgh usaha matimatian.. tgh asah mata pedang tajam2.. stay up malam2..

bangun pukul 4,5 pagi.. qiam.. blaja... jgn stress melampau2 ... jangan tension2 sgt... tng..

yakin lah dgn bantuan ALLAH.. hayati lah.... heee.... snyum :D




err... nak dga lagu bwh ni.. tutup lah lagu atas tu ye.. hehe.. feel2.







.dahdekat!.

0 Comments

.penilaian menengah rendah around the corner.
.good luck tuk sumer candiDEATH pmr.
.do the best okie batchtigabelas!.
.yuk reramai mykmyk doa dkt allah.
.jumSTRUGGLE.jumQIAM.jumDOA.jumjumjum.
.semoga allah memudahkan urusan kita semua.
.ameen.
.wassalam.

18 Sep 2009

.selamatselamatselamat.

0 Comments

SELAMAT HARI RAYA AIDILIFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

"kuih raya" yang ustaz ustazah bagi jangan lupe abeskan ye!:))

sementara sakibaki ramadhan masih ada,jum kita gunakan sebaeknye!

wassalam.

13 Sep 2009

Final Match of Ramadan League : Second Half Prediction

0 Comments

Assalamualaikum para penonton sekalian,

Tepat jam 12 malam 16 Ramadan 1430 H, bilal meniupkan wisel tanda bermulanya separuh masa kedua perlawanan akhir, Piala Juara-Juara Ramadan di antara Taqwa United dan Nafsu City. Pengkritik dan penganalisa bola sepak tanah air (ustaz-ustaz) telah banyak memberikan pandangan serta komentar yang pedas tentang persembahan longlai pasukan tempatan, Taqwa United dalam tempoh separuh masa pertama perlawanan di konti-konti Masjid berdekatan.

Untuk makluman saudara sekalian,

Taqwa United sedang ketinggalan 3-0 oleh seteru tradisi, Nafsu City. Dua gol daripada penyerang berbisa Nafsu City iaitu Emmanuel Amarah manakala satu lagi gol daripada Carlos Umpat meletakkan pasukan mereka sebelah tangan menggenggam piala teragung buat umat. Strategi 3-4-4 dengan 4 orang striker yang digunakan team Nafsu City sukar dikekang barisan pemain muda Taqwa United. Barisan pertahanan team tempatan yang diketuai oleh Zikir Selawat dan pemain kelahiran Narathiwat, Wirid Harian lemas dalam asakan rangkaian serangan emas yang dibarisi Roque Syahwat Cruz, Carlos Umpat, Dengki-ho dan Emmanuel Amarah (Pemenang Kasut Emas Liga Juara Ramadan musim lalu dengan 30 gol setiap hari)


Penganalisa berpendapat jurulatih pasukan Taqwa United, Sir Iman DHati perlu melakukan rombakan besar-besaran bukan sahaja dari sudut taktik malahan pemain. Pemain-pemain veteran yang longlai seperti Pose Kosong dan Tido Slalu perlu diganti dengan pemain muda berbakat seperti Ikhlas Sedekah atau Tadarus Quran demi memantapkan jentera tengah pasukan Taqwa United. Pemain-pemain veteran kelihatan tidak bermaya dan gagal mengekang kelincahan Gareth Boros dan Stephen IkutNafsu terutama ketika waktu berbuka dan di pusat membeli-belah di separuh masa pertama.

Begitu juga dengan rangkaian serangan pasukan United yang diterajui Tahjud-Din dan Munajat Malam, MM perlu dikerah untuk beraksi di segenap kotak sejadah bagi mengucar-kacirkan kubu pertahan lawan yang dikawal ketat Jolelon Lagho dan Kolo TidoLajak. Tambahan pula, penyerang berkembar itu perlu mengelakkan diri daripada terus diselimuti kedua-dua tembok besar pasukan Nafsu City itu untuk menjaringkan gol-gol yang diperlukan.

Namun penganalisa tempatan begitu optimis bahawa team Taqwa United mampu mengurang defisit tiga gol lawan dalam separuh masa kedua nanti. Dengan ketiadaan ketua jurulatih pasukan City yang digantung, Iblis dan pembantu jurulatih, Satan, pasukan Taqwa United masih berpeluang merangkul kejuaraan kurniaan Ilahi seterusnya meraikan kemenangan di Aidilfitri.

Sewaktu wawancara bersama Sir Iman DHati, anak buahnya bersemangat mengejar bonus dan ganjaran berlipat kali ganda yang dikurniakan pada 10 minit terakhir permainan. Mereka juga berharap tuah Lailatul Qadar menyebelahi mereka untuk mempertahankan kejuaraan yang dimenangi mereka tahun lalu. Selain itu, beliau juga berharap agar ibrah Nuzul Quran dapat dijadikan tonik kemenangan dan pembakar semangat buat pasukan muda United mengejar impian mereka bergelar Juara.

Oh ! Kelihatan, penyokong pasukan Nafsu City dan Taqwa United sudah mula memenuhi semula tempat duduk masing-masing. Penyokong kedua-dua pasukan bersorak bersungguh-sungguh demi membangkitkan semangat team kesayangan mereka. Team sorak Nafsu City dengan pakaian yang menjolok mata dan mengurangkan pahala manakala team sorak Taqwa United dengan pakaian seorang Muslim sejati juga telah berkumpul di tepi padang untuk terus menghangatkan bahang perlawanan.

Siapakah yang akan memenangi perlawanan berprestij ini? Layakkah team Taqwa United menerima imbuhan pelepasan api neraka seperti yang dijanjikan Ilahi selepas tamat perlawanan? Atau kemenangan akan bertukar tangan kepada pasukan yang berbelanja besar, Nafsu City musim ini? Jika kemenangan bertukar tangan maka imbuhan kemenangan yang diperolehi akan dijadikan modal oleh Iblis dan Satan untuk terus berbelanja besar pada musim hadapan mengikat pemain-pemain terbaik dunia seterusnya menutup peluang pasukan lain mengejar impian akhirat.

Sama-sama kita saksikan kesudahan perlawan akhir ini...

Sekian dari saya, Hizbullah Awang untuk anda yang masih termenung di luar sana.

6 Sep 2009

a mission to complete.

0 Comments


7/10-13/10
.english.bahasamelayu.اللغة العربية.
.sejarah.kemahiranhidupbersepadu.geografi.
.mathematics.science.pendidikanislam.
|jom struggle|mujahadah|
*hadamkan apa yang belum. jangan puasakan study*

MISSION: GPK 1.3; misi bersama, lakukan bersama!
"dan tiap-tiap sesuatu adalah ditetapkan disisiNya dengan kadar yang tertentu" (arRa'd:8)

5 Sep 2009

PMR

2 Comments

bismillah
assalamualaikum.

sedar atau tak..
PMR
lagi
28 hari
sahaja lagi.!


persediaan terakhir?
.solat 5 waktu
.tinggal larangan Allah
.doa
.solat hajat

.BM
-bace buku teks komsas 1x lagi
-buat paper 1 sampai dapat 30++

.BI
-bace buku teks komsas 1x lagi. [yang confirm nak jawab dalam PMR nanti, bacelah 2 kali]
-buat paper 1 sampai dapat at least 32

.MATH
-buat latihan sebenar PMR lepas2 sampai dapat A

.GEO & SEJ & ERT
-bace 3tiga buku teks sampai khatam 1x
-lepas tu buat kertas model @ sebenar
-kalau lemah subjek2 ni target B sudah.. TAPI kekalkan B.
-kalau dah dapat A, kekalkan A

.PI
-khatam buku teks
-buat nota kecil makna perkataan

.BAK
-buat nota balik perkataan berkaitan teks
-buat kertas model and padam and buat balik.

.SCIENCE
-baca buku rujukan.fahamkan konsep semua tajuk.
-buat latihan.


insyaAllah. 9A dalam tangan.
GPK 1.3



"inna maal 'usri yusra"


2 Sep 2009

belilah

1 Comments


DAPATKAN DIPASARAN!!
BUKU MUTABAAH AMAL YANG DILENGKAPI DENGAN RUANGAN GRAF BERFUNGSI UNTUK MELIHAT TURUN NAIK AMAL IBADAH KITA.

HARGA : rm 5
JUMLAH MUKA SURAT : 80(MUTABAAH UNTUK 1 TAHUN )
KELEBIHAN : 1) ADA RUANGAN GRAF
2) KECIL DAN MUDAH DIBAWA KEMANA2 *bbanding krtas yang kita dpt uh

******** JIKA ANDA INGIN MEMBELINYA... CARI SAYA.!!

ABDULLAH MURSYID, 3 ITQAN