29 Jul 2008

KELAB TARANNUM...

3 Comments

salaam alaikom...



berhubung dgn perkara di atas sukahati ana ingin memaklumkan kpd sume warge hidayah bahawa kelab tarannum akan dtubuhkan x lame lg insya Allah...kelab ini akan dtubuhkn oleh qarie terknl d skolah kite,Akh Syafiq Yusof sbgmane yg tlh beliau hasratkn ketika berkempen tidak lame dulu....walaubgimanepon beliau sdg mempertimbangkan utk menubuhkan kelab ini sekirenye mendpt smbutan ramai....oleh itu beliau tlh menugaskan ana utk membuat soal selidik...

sebnrnye ape yg ingin ana smpikn adelah kpd sesiape yg berminat utk menyertai kelab ini sila beri name kpd ana,Muhd.Khair @ Wan Abd Rahman di kelas 2 Islah...

kelab ini terbuka kpd bnn tingkatan 1-4 shj...

sekian shj dr ana...salaam alaikom...



yg mnjlnkn tugas......

27 Jul 2008

2 Comments

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum,

Hold On

We don’t have time left to regret(hold on)
It will take more than common sense(hold on)
So stop your wondering take a stand(hold on)
Theres more to life than just to live(hold on)
Cause an empty room can be so loud
Its too many tears to drown them out
So hold on, hold on, hold on, hold on

One single smile a helping hand(hold on)
Its not that hard to be a friend(hold on)
So don’t give up stand 'til the end(hold on)
Theres more to life than just to live(hold on)

Cause an empty room can be so loud
Its too many tears to drown them out
So hold on, hold on, hold on, hold on

When you love someone
And they break your heart
don’t give up on love
Have faith, restart
Just hold on, hold on, hold on, hold on

When it falls apart
And your feeling lost
All your hope is gone
don’t forget to hold on, hold on

When you love someone, and they break your heart, don’t give up on love, have faith restart.

kehidupan yg byk dugaan, cube survive and jgn putus asa..


24 Jul 2008

Wow!

0 Comments

Assalamu'alaykum...

Tadi ana berjalan-jalan dekat blog orang lain. Lepas tu terjumpe satu bende nih. Bende untuk check level blog atau mane-mane page. Ana test dekat my blog dengan this blog. Result kepade test tu,

blog readability test

Click Me!

Genius?

Ana ingat mungkin High School punye level. Tapi, genius.

Itu saje.

Wassalam...

22 Jul 2008

.:boikot:.

3 Comments

salam...
so.. ni adelah post petame skali ...
so.. ana kopi mopi je la....*tu je la keje...




so lagi skali.....
a... boikot r ape lagi...
so.. jgn boikot sorang2 ajak oarang len boikot skali..
dan jangan ckp nk boikot.. tpi x boikot...haa??

20 Jul 2008

LOVE B13

0 Comments

19 Jul 2008

SHAHRU RAMADHAN

0 Comments

assalaamualaikom....

tujuan ana mencipta post ini adelah utk memberi sedikit perigtn kpd sume warge b13...
skrg ni dah msk petghan bln rejab...tk lame lg dah msk shaaban...pas2 ramadhan...jadi ana nk igtkn kite sume supaye meningkat kan amalan kite...marilah kite berpuase sunat isnin khamis pd bln rejab dan shaaban ini sbgmane yg dcontohkan oleh rasulullah dan sahabat....bg yg puase nye x cukup thn lepas jgn lupe ganti....jgn terlalu khusyuk tempah baju raye tapi puase thn lps pon lom ganti...igtlah bln rejab itu bln allah...bln shaaban itu bln baginda dan bln ramadhan itu bln umat nabi muhammad...sekian sahaja..minta maaf la kalo pendek sgt...

wassalaam..~

18 Jul 2008

Tahniah..

0 Comments

Assalamu'alaykum...

Sejak dari hari tu sampai sekarang. Post yang same je ade kat atas. Lagi² pasal mabit banin tuh. Okay. Hari ni, ana merancang untuk tukar post yang paling atas menjadi.. post yang ni.

Ehm. Tahniah-lah kepade Syifa' dengan Yaqin. Tahniah jugak dekat 2 Islah sebab lagi sekali kedue²nye dekat hujung dunie. Harap tahun nie dan tahun depan, banyak aktiviti yang boleh buat same² banin banat. Ana gembire dengan keputusan yang Ustaz Iswan umumkan hari Selase lepas. Ana puas hati dengan fr. banin dan jugak fr. banat. Due² mampu nak menjadi wakil yang baik untuk Batch13Smih. Ana harap pade semue yang bergelar warge Batch13Smih dapat bagi kerjesame + respon yang baik pade due² fr/wt.

Tapi ana harap tahun nie, walaupun due² dekat kelas yang same aka kelas hujung dunie, due² fr./wt. dapat berkomunikasi dengan lebih baik dari yang lepas. Maksudnye, kerjesame/ambil berat [kot].

Ooh ye. Pasal yang undi nak buat ape tu ape cerite ye? Paling tinggi mesti sweater kan?

Ade lagi satu nak cakap selain pasal fr./wt. Dekat blog ni, adelah dalam 13 authors. 13 tuh. Sesuai sangat dengan Batch13Smih. Tapi sayang betul. Hanye beberape authors yang menyumbangkan tenage dan memerah otak nak tulis dekat blog kesayangan warge Batch13Smih. Sebanyak-banyak penulis, baru ade 85 posts yang terpublish. 85 tuh sedikit SANGAT. Jadi, ana harap, bagi yang bergelar blog authors, rajin-rajinkan tangan mengetuk-ngetuk keyboard tuh untuk tulis sesuatu yang bergune, yang boleh kite semue ambil iktibar, pengajaran atau ilmu.

Kalau setiap hari sekurang-kurangnye, walaupun, seorang author yang menulis, mesti banyak bende yang kite boleh dapat. Macam² boleh buat dekat blog ni. Macam-macam boleh tulis. Tak kisahlah, copy-paste [tapi sebaiknye gunelah ayat sendiri walaupun fakta ciplak web lain] jer ke. Manfaatkan blog yang kite ade untuk macam-macam perkare. Jangan takut orang kutuk ape yang kite tulis. Biarlah orang tu nak kutuk ke ape ke, lantak die. Yang penting kite berUSAHA.

Okeyhlah. Dah agak panjang.

[p's.. nak tulis pengalaman pergi memane pun ok jugak. yang penting sesuai dan jage batas-batasnye.]

Wassalam...

10 Jul 2008

MABIT

0 Comments

salam....

kepade sumer banin2 batch 13 yang begitu semangat untuk pergi ke mabit,ana bagi pihak penganjur ingin memohon maaf banyak2 kerana mabit kite terpakse ditangguhkan atas arahan daripada Ustazah Wan Noraini.
Tarikh Mabit yang baru akan diberitahu kemudian.

wassalam...

6 Jul 2008

0 Comments

life~

1 Comments

4 Jul 2008

Di sebalik lagu..

12 Comments

Assalamu'alaykum..

Ana tahu ramai antara kite semue suke dengar lagu. Tak kirelah lagu inggeris, melayu indonesia atau bahase ape pun. Tapi dalam banyak-banyak lagu yang kite dengar, ade tak kite tengok maksud atau ayat yang digunakan untuk buat lirik tu sedap? Mungkin ade yang buat. Tapi mungkin ade yang tak buat. Asal sedap dengar, ikut nyanyi sekali.

Tapi dalam dunia yang kite hidup sekarang, ramai orang musyrik yang nak jatuhkan orang Islam. Macam-macam care diorang gune. Antarenye dengan care muzik. Ade muzik yang bagus untuk dengar, ade jugak yang perlu kite tengok liriknye.

And dekat sini ana sertekan satu lagu yang boleh memesongkan aqidah kite. Mungkin ade yang dah perasan tapi ana nak tulis jugak. Kalau ade yang masih tak perasan, meh ana perasankan.

Ini lirik lagu Relaku Pujuk.

Relaku Pujuk - Spider

Ku dikejar bayang-bayang resah
Bila hatimu masih tak berubah
Enggan dipunya dan dipenjara
Belaian cintaku ini

Aku bukan lelaki yang tewas
Bisa mengambang walau ku ditolak
Biar diuji kanan dan kiri
Kau kan tetap ku miliki

Tiada lafaz yang lebih agung
Kalimah cintamu
Yang ku tunggu-tunggu
Biar jasadku yang menanggung
Permainan darimu
Relaku pujuk

Janganlah kau salahkan aku
Terus memburu menawan cintamu
Daku percaya sedikit masa
Kau kecundang akhirnya

Usahlah kau bersedih
Dihadapanmu aku hadir
Memadam resah dan curiga dari hatimu
Apakah kali ini
Bisa kau tolak dan berlari
Setelah aku menanamkan azimatku

Biar jasadku yang menanggung
Permainan darimu
Relaku pujuk

--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--+--

Mungkin ade banyak maksud yang tersirat di sebalik lagu ni. Tapi, ade satu baris tu boleh pesongkan aqidah kite kalau kite nyanyi bahagian tuh.

Bahagian yang ana maksudkan, yang ana bold dan colourkan. Ayat tuh kate tak de lafaz yang lebih agung daripade kalimah cinte untuk kekasih die. Tapi macam (sepatutnye) semua orang Islam tahu, kalimah paling agung ialah Lailahaillah, yang bermaksud, "tiada Tuhan melainkan Allah".

Sebenarnye, ade banyak lagu yang macam lagu nie. Membawe maksud untuk memesongkan aqidah kite semua. Tapi ini hanye salah satu contoh yang ade.

Ana tak nak tulis panjang sangat. Sebab ana tahu kalau panjang sangat tak ramai yang nak bace. Jadi, ana berhenti di sini je.

Ape yang baik datang dari Allah. Ape yang kurang memuaskan, cakap pade ana.

Wassalam..