3 Aug 2008

Alhamdulillah...

8 Comments

Assalamu'alaykum..

Hari ni ana nak tulis pasal mukhayyam form 2 yang baru je habis. Alhamdulillah. Majoritinye berjaye mengharungi mukhayyam 3 hari 2 malam. Ana akan ceritekan serba ringkas untuk yang tak pergi mukhayyam sebab sekarang ana belum ade kerajinan nak tulis panjang².

Jumaat, 1 Ogos 2008

Malam pertame dekat campside, dah ade night walk. Ramai yang nervous, takut and macam² perasaan yang bercampur. Tapi semue kumpulan okey. Lepas night walk [banat], ade sesi LDK bersame Ustaz Iswan dan Ustazah Suhailah.

Sabtu, 2 Ogos 2008

Sebelum waktu perhimpunan, semue orang didenda. Denda pertame, dan satu²nye denda yang paling teruk untuk banat. Pagi² banat ade riadhah, buat BASED, buat latihan ikatan. Banin ade obstacle, buat BASED, buat latihan ikatan. Lepas latihan ikatan, ade jungle tracking. Banat jalan dulu, kemudian banin. Malam ade Malam Kebudayaan dan LDK ala KBM bersame Ustaz Iswan. Sebelum Malam Kebudayaan, semue kumpulan diminta buat roti lilit. [Sedap tapi hitam... :D]

Ahad, 3 Ogos 2008

Pagi² sebelum buat aktiviti lain, mesti ade perhimpunan. [Alhamdulillah kali ni, tak kena denda!] Lepas tu, ade latihan kawad. Lepas latihan, kena masak untuk sarapan, lauk tengah hari, pertandingan masakan. Sambil masak, pangkalan kena robohkan. Lepas tu, diberi mase lagi untuk berlatih kawad. Habis mase berlatih, terus ade pertandingan kawad. Banat punye, oklah semue. Kemudian, ade demo daripade fasilitator banat care² kawad yang betul dan ade gotong-royong. Kemudian, main game BOM!! antare banat dan banat, banin dan banin. Top 3 banat lawan dengan Top 2 banin dan kumpulan fesi banin. Lastnye, banat menang! Akhir sekali, majlis penutup dan penyampaian hadiah. Kump. 3 banin dan kump. 4 banat jadi kump. terbaik. Kadet perempuan terbaik, Wani, kump. 4. Kadet lelaki terbaik, Yaqin, kump. 3.


Itu je yang dapat ana ringkaskan daripade mukhayyam kali ni. Kalau nak tahu cerite yang panjaaaaaaang, kena pergi tanye sendiri pade orang yang terlibat dengan mukhayyam ting. 2.

Wassalam..

8 suara[²]:

s.u.k.a.m.e.r.a 4 August 2008 at 12:20

part yg paaaaaaling besh wktuh nasyid lagu psl sahabat wktuh mlm ari sabtu uh....besh sgt... mcm dpt luahkn pasan kt kengkawan.!!! brisan blkng yg pling kuat nasyid... besh!!!!!!!!!! never forget!!!

nurulQarirah. 4 August 2008 at 20:31

rindula nak pegi mukhayyam lagi. mukhayyam kali ni bosan tapi bahagie sangat! gembira!~ ;]]

Dalila 4 August 2008 at 22:57

yeah..boring tp bahagie~!

@q&Di@ 5 August 2008 at 22:31

huh~ bahagie2 gak.. ape yg kite dpt dr mukhayyam tu jgn lpe amalkn~ ^^,.. hehe~!

Anonymous 6 August 2008 at 05:46

haha..
orang atas ni..

.:muCid:. 6 August 2008 at 18:31

boring..bahgie...!@#$%^&*()_+|...
hayya ya rijal!!
takbir!!

+dHiYa+ 7 August 2008 at 21:21

wah.. btol.. mukhayyam kali ni tak dela serious sangat... boring jugakla tapi oke... not bad.. just harap.. tahun depan, masuk air, and buat stuff yang lebih mencabar siket.. [nie untuk kalau sesape yang incharge utk mukhayyam f3 next year.. bace.. :D]

@q&Di@ 7 August 2008 at 22:56

knp ngan 'org atas' nih?
slh ke ape yg die ckp?