2 Jan 2010

jgn leka!

3 Comments

salam.. dah berhabuk nampaknya blog batch kita ni. memandangkan tiada yang nak post sesuatu, biar saya yang post. sebab saya pon bertanggung jawab untuk mengupdate blog ni. asek2 post dari zul. penat dia. huu.

ok. post ni bukan saya yang taip, fikir, atau reka. tapi seperti kerja biasa saya, saya copy n paste dari blog rakan serangkaian sekolah kita, MUSLEH. dia dari sekolah alamin gombak. sekolah tu kan dah macam adik beradik sekolah kita. mana tak nya, masa team debat SMIH berdebat, sekolah tu lah yang tolong sorakkan!. begitu juga sebaliknya. tapi malang sekali, sekolah mereka kurang aktif dalam aktiviti musleh, seperti kursus kenaikkan pangkat, PERNAS, PRINT saya x tahu.. xrek pun saya tak jumpa.

ok. berbalik kepada tajuk. jauh pulak melencong. bukan apa, blog ni walaupun ramai penulis, tapi kurang post. dah la x banyak post, sunyi pulak tu. bising cuma di Cbox, itu pon bnyk yang mengarut. takpe, batch kita kan unik?!

ok.. bacalah ye..

kita lihat anak2 muda..
melayu berstatus ISLAM
jaguh dalam fesyen..
jaguh dalam bersosial..
jaguh dalam memenuhi keraian dan pesta..
lepas kecewa apa pula?
sedih?...sedih, sedih dan sedih..

UMAT KITA TETAP LEKA!

dari sudut yang lain pula..
penulis melihat sebuah organisasi kecil berjuang..
mewakili umat ISLAM malaysia
selama 2 tahun..bergerak ke sana sini..
menyampaikan kertas kerja kepada badan kerajaan dan NGO
mengingatkan ttg gerakan KRISTIAN..
semakin berani..
melalui gerakan tersusun..
mengambil peluang atas kelekaan umat..
merebut penggunaan kalimah ALLAH dlm urusan agama mereka..
bila berita ini tersebar..

UMAT TETAP LEKA!
KERAJAAN TETAP LEKA!

rujuk semula tajuk..
marah?..
selepas itu?
hasil kelekaan umat...

HERALD (organisasi media cetak kristian) SUDAH BERJAYA MENDAPAT LESEN PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH

ada pihak bertanya..
apa yang nak dikecohkan?
apa yang nak direbutkan tentang penggunaan kalimah ini?
kaki penulis terangkat (involuntary movement)
sebuah penyepak hampir mendarat di ubun2 mereka..
barangkali juga tepat di perut, muka dan leher mereka

suatu hari nanti..
anda berjalan-jalan di negara kita..
anda ternampak papan tanda berbunyi
"come to me, i shall give you salvation- jesus son of ALLAH"
anda pelik seketika..
papan itu pula berdiri megah di sebuah katedral yang diberi nama
"baitullah st.xavier"
kitab yang digunakan pula diberi nama AL-KITAB

mahukah kita semua ini berlaku di MALAYSIA?
fenomena ini sedang dalam proses untuk berlaku..
sistem perundangan sudah pun membuka laluan tersebut..

UMAT TETAP LEKA!
bersambung dlm part 2

3 suara[²]:

محمد خىر 3 January 2010 at 00:47

mucid!alamin gombak bkn ade ke mse PRINT.?ke rakan nta yg tkde?

.:muCid:. 3 January 2010 at 21:55

eyh.. cube bace balik post tu btoi2